17 Aug TIEDOTE: Haku Katso vielä! -valokuvanäyttelyyn alkaa

Läs på svenska

Pohjanmaan valokuvakeskus ja Taiteen edistämiskeskuksen Pohjanmaan aluetoimipiste järjestävät jurytetyn Katso vielä! -valokuvanäyttelyn. Kiertävään yhteisnäyttelyyn kutsutaan Pohjanmaalla asuvia tai pohjalaissyntyisiä valokuvaajia. Hakuaika näyttelyyn on elokuun puolivälistä syyskuun loppuun. Katso tarkemmat tiedot näyttelystä ja hae osoitteessa www.pova.fi/katsoviela

Koska valokuvien tulva koko ajan vain kasvaa, on ihmisten vaikea enää nykyään pysähtyä kuvan äärelle. Aikaisemmin kuvien katselu oli osa illanviettoja. 70-lukujen lapset istuivat hievahtamatta lattialla, kun diakaruselli pyöräytti aina uuden kuvan pimeän olohuoneen valkokankaalle. Kuvia katseltiin Viewmaster- kuvakiekoilta, sitä ennen stereokuvina ja erilaisista kuvien katselukaapeista.

Nykypäivänä ihminen on katkeamattoman kuvavirran keskellä ja yksittäisen kuvan saama huomioarvo on laskenut. ”Miten saisimme ihmiset taas pysähtymään ja keskittymään valokuvaan?” mietti valokuvataiteen läänintaiteilija Jenni Latva. Ajatusten pyörittelystä kollegoiden ja valokuvan tekijöiden kanssa muovaantui lopullinen idea kiertävästä näyttelystä, jonka jokainen katseluhetki olisi yksityinen ja ainutlaatuinen.

Lisätietoja:

Jenni Latva
valokuvataiteen läänintaiteilija
puh. 029 5330 811
jenni.latva@minedu.fi

Pia Mouazan
varapuheenjohtaja
Pohjanmaan valokuvakeskus
puh. 044 7991 180
info@pova.fi

Lataa tiedote pdf:änä