17 Aug PRESSMEDDELANDE: Ansökan till Vila blicken! – fotoutställning börjar

Lue suomeksi

Österbottens fotocentrum och Österbottens regionalbyrå vid Centret för konstfrämjande ordnar den jurerade Vila blicken!-fotoutställningen. Vi bjuder in fotografer som bor eller är födda i Österbotten att delta i den gemensamma ambulerande utställningen. Ansökningstiden är 17.8 – 30.9.2015. Mer information på webadressen www.pova.fi/vilablicken.

Eftersom flödet på fotografier hela tiden ökar har människorna nuförtiden svårt att stanna upp framför ett fotografi. Tidigare utgjorde fotografierna en stor del av kvällsunderhållningen. På 70-talet satt barnen orörliga på golvet medan diabildskarusellen snurrade upp nya bilder på den vita duken i det mörka vardagsrummet. Man tittade på bilder genom Viewmaster-bildapparater, dessförinnan som stereobilder och genom olika betraktare för fotografier.

Idag befinner sig människan mitt i ett konstant bildflöde och medvetenheten för det enskilda fotografiet har minskat. “Hur kan vi få människorna att på nytt stanna upp och fokusera på fotografiet?” funderar länskonstnären i fotokonst Jenni Latva. Efter att ha bollat idéer med kollegor och fotografer uppkom slutligen idén om en ambulerande utställning där varje betraktelseögonblick skulle vara privat och unik.

Tilläggsinformation:

Jenni Latva,
länskonstnär i fotokonst
Centret för konstfrämjande,
Österbottens regionalbyrå tel. 029 5330 811
jenni.latva@minedu.fi

Pia Mouazan,
vice ordförande
Österbottens fotocentrum
tel. 044 7991 180
info@pova.fi

Ladda ner pressmeddelandet som pdf