14.10.–17.11. | WALKING ON RIVERS | LAURA BÖÖK

Category
MENNEET
About This Project

Laura Böökin yleisöluento kuvista perjantaina 14.10. klo 17.45, jonka jälkeen näyttelyn avajaiset klo 18.30.  Tervetuloa!

Walking on Rivers -valokuvasarjaa varten olen kuvannut kahden ja puolen vuoden ajan kongolaisia perheitä, jotka ovat muuttaneet kiintiöpakolaisina Pudasjärvelle, pohjoispohjanmaalaiseen pikkukaupunkiin. Ihmisten ja yhteiskunnan kyky sopeutua muutoksiin on kuvasarjan keskeinen teema. Tutustuin kuvaamiini ihmisiin pian sen jälkeen kun he olivat muuttaneet Suomeen yli viidentoista pakolaisleirillä vietetyn vuoden jälkeen. Samalla minua kiinnosti, millaisia muutoksia ympäröivän yhteisön, hiljentyneen pikkukaupungin elämässä oli käsillä.

Valokuvaajan katse on usein nostalginen, pyrkimyksenä tavoittaa jotain katoavaa. Valokuvasarjani kautta halusin tutkia, miltä pohjoinen maaseutu näyttää nyt, ja miltä se voisi näyttää. Pudasjärven kaltaiset paikat eivät tule ensimmäisenä mieleen ajatellessa monikulttuurisia yhteisöjä. Juuri se teki siitä kiinnostavan kuvauspaikan. Myös ihmisiä kuvatessani halusin keskittyä nykyhetkeen ja uutta muotoa hakevaan tulevaisuuteen pikemminkin kuin kipeään menneisyyteen.

Laura Böök (s. 1986) asuu ja työskentelee Helsingissä. Böök on suorittanut BA (Honours) Documentary Photography -tutkinnon University of South Walesissa Britanniassa v. 2014, ja opiskelee tällä hetkellä taiteen maisterin tutkintoa Aalto-yliopistossa. Valokuvasarja Walking on Rivers on aiemmin ollut esillä Poliittisen valokuvan festivaalilla Suomen valokuvataiteen museossa Helsingissä, Valokuvakeskus Nykyajassa Tampereella sekä kansainvälisillä valokuvafestivaaleilla Saksassa, Alankomaissa, Singaporessa ja Intiassa.

Näyttelyä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto ja Konstsamfundet.

Lisää valokuvaajasta

taike_vaaka