28.11.2018–5.1.2019 | ERÄÄN ARJEN KUVAUS | MIIA PANULA

Category
MENNEET
About This Project

Lämpimästi tervetuloa Erään arjen kuvaus -näyttelyn avajaisiin Pohjanmaan valokuvakeskukseen keskiviikkona 28.11.2018, klo 18.00.

Erään arjen kuvaus on valokuvanäyttely, joka dokumentaarisen kuvan kautta avaa ikkunan ja kutsuu mukaan seuraamaan erään arjen sattumalta valikoituvia tapahtumia.

Miia Panula (s.1989, Oulu) on neljännen vuoden valokuvauksen opiskelija ammattikorkeakoulu Noviassa, Pietarsaaressa. Hän kuvaa arkea, omaa elämäänsä ja sen yksityiskohtia läheltä – ja vielä sitäkin lähempää. Hän tutkii valokuvauksen avulla elämän tavallisimpien hetkien kiinnostavuutta ja tekee näkyväksi niitä tilanteita, joita kiireinen mieli ei aina ehdi huomaamaan, mutta jotka kamera pysäyttää kuvaksi, muistoksi ja kertomukseksi. Lavastamaton ja arkinen kuva taiteen kentällä mietityttää, kiinnostaa ja innostaa Panulaa. Lopputyössään hän tutkii queer-arjen esittämistä taidekontekstissa. Pohjanmaan valokuvakeskuksessa nähtävä näyttely on eräänlainen esipuhe lopputyölle, joka valmistuu keväällä 2019.

Kolme naista polyamorisessa suhteessa. Suhde muiden joukossa. Arkipäiväisiä asioita – arkipäiväistä elämää. Tavallista.

“Aloin kuvata Minervaa, Kaisaa ja itseäni; dokumentoimaan yhteistä elämäämme kesällä 2017, suhteen alkuajoista lähtien. Projekti on jatkuva ja muuttaa suuntaansa ja muotoaan elämäntilanteesta riippuen. Tämä ei oikeastaan ole vain projekti, vaan jokapäiväinen elämäni.”