31.10.–22.11.2018 | MORPHEUS | RUNE SNELLMAN

Category
MENNEET
About This Project

Valokuvataiteilija Rune Snellmanin runollisen kaunis Morpheus täyttää Povan gallerian marraskuun ajan. Avajaisia vietetään keskiviikkona 31.10. klo 18.00 alkaen. Tervetuloa avajaisiin!

 

”Neulanreikäkamera on maailman vanhin ”valolla piirtämisen” ilmiö. Tämä, myös pimeänä huoneena (Camera Obscura) tunnettu innovaatio syntyi noin 500 eaa, kun kiinalainen filosofi Mo Ti tiettävästi ensimmäisenä havaitsi valon taittumisen ilmiön.

Näyttelyssäni MORPHEUS – kaksi kaupunkia – twå städer – two cities olen pyrkinyt sekoittamaan ajan tähän päivään ja unimaailmaan. Neulanreikävalokuvaus on minulle ympäristön havainnointia ja sitä, miten asiat eivät olekaan sitä, mitä niiden oletetaan olevan. Kuvaustapani on ehkä enemmän filosofista kuin todellisuuden tallentamista.

Materiaalina käytän pääasiallisesti vanhaa valokuvapaperia ja lasilevyjä, jotka ominaisuudeltaan sopivat minun nimenomaiseen tarkoitukseeni. Jos kuvasta ei havaita sellaisia asioita, mitä nykypäivä pitää sisällään, ne voisivat yhtä hyvin olla kuvia/tallenteita vuosisadan vaihteesta. Nimeän teokseni roomalaisin kirjaimin (pvm./vuosi). Aika ja paikka saavat tällä tavalla toisenlaisen ulottuvuuden. Kaikki teoskuvat esitetään negatiivin fyysisessä koossa, joiden koot vaihtelevat välillä 9 x 12 cm ja 30 x 40 cm.”

 

Rune Snellman
Valokuvataiteilija / Photo Artist