26.4.–27.5 | LEIMATUT | MINNA ESANTYTÄR

Category
MENNEET
About This Project

Minna Esantytär on kuvannut diagnoosikoodeilla leimattuja ihmisiä sarjaansa Leimatut. Se, onko kuvissa esiintyvillä henkilöillä todellisuudessa diagnoosia vai ei, jää arvoitukseksi. Kuvien leimattuja löytyy kaikista yhteiskuntaluokista, kuten diagnosoituja todellisuudessakin. Ulkonäön perusteella on mahdotonta tietää kuka on diagnosoitu mielenterveysongelmaiseksi. Valokuvien lisäksi esillä on videoteos ja installaatio.

Videoteoksellaan Esantytär käsittelee pelkoja ja häpeää. Vaikka pelkojen ja häpeän vankilat ovat ihmisen itsensä rakentamia, pahimmillaan pelko saattaa invalidisoida ja siitä on erittäin vaikea päästä eroon. Pohjalla voi myös olla pelko, ettei tule ymmärretyksi tai hyväksytyksi.

Näyttelyn diagnoosibaarissa kävijä voi halutessaan saada oman diagnoosin, leiman otsaansa sekä oireenmukaisen reseptin. Diagnoosibaarin asiakkaat saavat myös oireenmukaisen lääkityksen sairauteensa jellybeansien muodossa. Taiteilija jakaa performanssinomaisesti diagnooseja, reseptejä ja lääkityksiä avajaispäivänä 25.4.2017 klo 17–19. Tervetuloa!