01.03.2021-27.03.2021 | LAB2021 | ARKI

Category
MENNEET
About This Project

Lab2021
Arki
1.3. – 27.3.2021

 

ARKI

 

Lapua Art Biennale on valokuvataiteeseen keskittynyt taidebiennale, joka järjestetään toista kertaa keväällä 2021. Lapua Art Biennale haastaa taiteilijat, valokuvaajat ja valokuvauksen harrastajat Suomessa ja maailmalla pohtimaan omaa arkeaan kuvien kautta.

 

Arki on jotain, joka tapahtuu jatkuvasti. Jatkuvan läsnäolonsa vuoksi sitä ei välttämättä havainnoida eikä ajatella. Arki on myös henkilökohtaista ja yksityistä. Arki-teemainen Open call -näyttely haastaa katsomaan ympärilleen ja tulemaan tietoiseksi tavallisuudesta ja arjen rutiineista. Mitä ympärilläsi tapahtuu ja miltä tavallinen näyttää? Miten eri ihmisten arki eroaa toisistaan? Onko sinun arkesi opiskelijan, lapsiperheen vai putkimiehen arkea. Millaista on hyvä arki? Entä huono? Mikä sinun arjessasi on tärkeää ja mitä haluat nostaa siitä esille?

 

EVERYDAY LIFE

 

Lapua Art Biennale is an art biennale concentrating on photography. It will be held for the second time in the spring of 2021. Lapua Art Biennale aims to challenge artists, photographers and shutterbugs from Finland and all around the world to reflect on our everyday routines through the art of photography. Everyday routines are happening all the time, continually. Because of that we may have difficulties to pay attention to it, to observe it. Everyday routines are also very personal and private. Ostrabothnian Photography Centre’s open call exhibition challenges you to look around, to become aware of the ordinary and to notice those everyday routines. What’s happening around you? How is ordinary appearing? How are your everyday routines differing from other people’s routines? What is important in your daily life and how would you like to highlight?

 

Tämän kertaisessa kaikille valokuvaajille avoimessa Lapua Art Biennalessa nähdään havaintoja ja tulkintoja arjesta ja sen moninaisista ilmenemismuodoista. Näyttely tarjoaa näkökulmia ihmisiin, eläimiin, kasveihin, esineisiin ja asioihin sekä niitä määrittäviin arkisiin ympäristöihin, hetkiin ja olotiloihin. Kuvat ovat niin välittömästi avautuvia kuin arvoituksellisia, toteavia ja herkkiä, niissä on riemua, huumoria, hämmennystä ja alakuloa. Esillä on monen tasoisia mutta yhtä kaikki tärkeitä valokuvia elämästä kenties sen olennaisimmassa ominaisuudessaan – arkisena” Christine Jalio, Korutaiteilija ja Mikko Valo, Lapuan taidemuseon amanuenssi.