15.10. – 20.11.2021 | Kenen luonto?

Category
MENNEET
About This Project

Kenen luonto?
15.10.– 20.11.2021

 

Maamme kautta aikain laajin luontoa käsittelevä valokuvahanke etsii valokuvasta uudenlaisia työkaluja kestävän kehityksen ja luonnon monimuotoisuuden edistämiseen. Näyttelyssä luontokuvaajat ja valokuvataiteilijat esittäytyvät ensimmäistä kertaa yhdessä. Kenen luonto? -näyttelyssä nähdään monimuotoisia luontotulkintoja alan huippunimiltä sekä nousussa olevilta lupauksilta.

 

Valtakunnallisen Kenen luonto? -hankkeen tavoitteena on yhdistää valokuvataiteilijoita ja luontokuvaajia, tieteentekijöitä sekä kaikkia luonnosta kiinnostuneita pohtimaan yhdessä uutta luontokuvaa sekä sen roolia yhteiskunnallisen keskustelun herättäjänä. Taiteen edistämiskeskuksen koordinoima hanke kiertää eri puolilla Suomea.

Vihdoinkin luontovalokuvaajat ja kuvataiteilijat esittäytyvät yhteisessä näyttelyssä nostaen esiin luonnon moniääniset merkitykset ja kestävän tavan katsoa ja kokea luonto”  kertoo näyttelyn kuraattori, taide-, luonto- ja ympäristökuvauksen dosentti TaT Juha Suonpää ja jatkaa: “Näyttelyyn valitut luontovalokuvaajat ja kuvataiteilijat tuottavat teoksissaan uudenlaisen toimijuuden näkökulman, jossa luonto ei yhtäältä ole kenenkään, toisaalta meidän kaikkien.”Ajatuksena on synnyttää ja kiihdyttää positiivisia reaktioita sekä muutosta kohti kestävämpää kehitystä. Hanke puhuu luonnon puolesta, nostaa esiin huippuosaamista ja rakentaa uudenlaisia toiminta-alustoja ammattilaisille ja harrastajille. Keskeisinä teemoina ovat muutos, mukautuminen ja toivo.Näyttelyssä mukana olevat tekijät: Lauri Eriksson, Mika Honkalinna, Nina Huisman, Juho Jäppinen, Sanna Kannisto, Jaakko Kahilaniemi, Sami Karjalainen, Veera Konsti, Laura Konttinen, Ritva Kovalainen, Harri Larjosto, Lasse Lecklin, Ulla-Mari Lindström, Esko Männikkö, Anna Niskanen, Tuula Närhinen, Riitta Päiväläinen, Antti-Jussi Rantala, Perttu Saksa, Juha Taskinen, Noora-Maija Tokee ja Markus Varesvuo.Näyttelykiertue alkoi maaliskuussa Jyväskylän taidemuseosta, josta se jatkoi matkaansa Turun taidehallin kautta Pohjoiseen valokuvakeskukseen Ouluun. Nyt Kenen luonto? rantautuu Lapualle, ja esille se pääsee vielä ensi vuoden puolella myös Mikkelissä. Näyttelyn on koordinoinut Taiteen edistämiskeskus.

KUVA: Juha Taskinen: Verkkoon kuollut norppa