13.1.–6.2.2016 | Sielunmaisemia Etelä-Karjalasta

Category
MENNEET
About This Project

Saimaan Kameraseura ry on Etelä-Karjalan maakunnan valokuvauksen harrastajien ja ammattilaisten yhdistys. Se kokoaa maakunnan harrastajat ja kokeneemmat kuvaajat yhteiseen toimintaan. Tarkoituksena on myös uudistaa ja kehittää paikallisten käsitystä valokuvataiteesta. Jäseniä seurassa on noin 150.

Saimaan Kameraseurassa on useita aktiivisia näyttelykuvaajia, jotka osallistuvat sekä kotimaisiin että kansainvälisiin valokuvanäyttelyihin ja ovat saaneet niissä myös menestystä jo vuosien ajan. Seuran jäsenistä 13:ta on tällä hetkellä kansainvälisen valokuvajärjestöjen liiton Fédération Internationale de l’Art Photographique:n (FIAP), Photographic Society Of America (PSA) ja/tai Suomen Kameraseurojen Liiton myöntämä arvonimi.

Sielunmaisemia Etelä-Karjalasta näyttely on koostettu seuran vuoden 2015 vuosinäyttelyssä esillä olleista valokuvista. Tässä näyttelyssä on esillä 26 teosta kahdeksalta Etelä-Karjalaiselta valokuvaajalta. Joukossa on sekä kansallisissa että kansainvälisissä valokuvakilpailuissa menestyneiden harrastajakuvaajien ja ammattilaisten töitä.

Näyttelyn kuraattorina on toiminut Saimaan Kameraseuran puheenjohtaja ja valokuvaaja Jukka Kosonen Lappeenrannasta.

Näyttelyssä esillä olevat kuvaajat:

Jukka Kosonen, Jarmo Mäntykangas, Heini Eronen, Tuomo Himmanen, Hannu Rissanen, Eija Hirvi-Talka, Tarja Riikonen ja Riia-Liisa Valkendorff

Lisätiedot:
Jukka Kosonen, jukka.kosonen@pp.inet.fi 040 865 1362