MEDIALUKUTAITO-HANKE

Medialukutaidon mestariksi –hanke 

 

Medialukutaidon mestariksi hanke alkoi vuoden 2021 alussa Lapualla. Hankkeen tavoitteena on lisätä medialukutaitoa kaiken ikäisille Aisaparin alueella. Aisaparin alueeseen kuuluvat Lapua, Kauhava, Evijärvi, Lappajärvi, Vimpeli ja Alajärvi. Hanke järjestää vuoden 2021 aikana työpajoja ja luentoja eri kohderyhmille, eri paikkakunnilla.

 

Hankkeen tavoitteena on innostaa kaiken ikäisiä Aisaparin asukkaita seuraamaan mediaa sekä tuoda esiin erilaisia sosiaalisen median kanavia sekä niissä toimimista. Hanke pyrkii lisäämään medialukutaitoa, perinteisen median ymmärrystä ja sosiaalisen median vaarojen ja mahdollisuuksien tiedostamista.

 

Sen lisäksi, että hanke paneutuu perinteiseen mediakasvatukseen ja tuo sitä esiin erilaisten kohderyhmälähtöisten toimien kautta, hanke pureutuu myös uusiin ongelmiin, joita etenkin nuoret aikuiset kohtaavat. Näitä ovat esimerkiksi ajankäytölliset haasteet – tutkimusten mukaan somen käyttö koetaan ahdistavana, sillä se haukkaa nopeasti ison osan sekä työ- että vapaa-ajasta. Somen käyttö on osa monia työyhteisöjä, hanke pyrkii tuomaan tehokkaita somenkäyttötaitoja työpaikoille. Hankkeen tavoitteena on myös lisätä vanhempien ymmärrystä lastensa somen käytöstä ja eri somekanavista.

 

Yhteystiedot 

Rami Mäkilaine

Projektipäällikkö

Medialukutaidon mestariksi -hanke

Pohjanmaan Valokuvakeskus

040 528 5288

info@pova.fi

 

Leader-rahoitteinen hanke saa tukea Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.