KATSO VIELÄ! -VALOKUVANÄYTTELY KOTIUTUU LAPUALLE

Näyttely on kiertänyt kolmessa maakunnassa ja nyt se rantautuu Pohjanmaan valokuvakeskukseen Lapualle. Viime vuoden lopulla näyttelykiertue alkoi Vaasasta ja jatkui vuoden vaihteen jälkeen Seinäjoen kautta Kokkolaan. Nyt Katso vielä! -valokuvanäyttely on esillä valokuvakeskuksessa 27.4. – 21.5.2016.
Lue tiedote tästä

KATSO VIELÄ! -VALOKUVANÄYTTELY KOKKOLASSA

Katso vielä! -valokuvanäyttely on nyt esillä Kokkolassa pääkirjastossa, kaupunginteatterilla ja uintikeskus Vesiveijarissa ma 28.3.2016 asti. Kokkolasta näyttely jatkaa Pohjanmaan valokuvakeskukseen, jossa se on esillä 27.4. – 21.5.2016.

KATSO VIELÄ! -VALOKUVANÄYTTELY SEINÄJOELLA

Katso vielä! -valokuvanäyttely on nyt esillä Seinäjoella maakuntakirjasto Apilassa, Seinäjoen kaupunginteatterilla ja Uimahalli-Urheilutalolla su 28.2.2016 asti. Maaliskuussa  näyttely jatkaa Kokkolaan ja sen jälkeen Pohjanmaan valokuvakeskukseen, jossa se on esillä 27.4. – 21.5.2016.

KATSO VIELÄ! -VALOKUVANÄYTTELY ALOITTAA KIERROKSENSA VAASASTA

Pohjanmaan valokuvakeskus ja Taiteen edistämiskeskuksen Pohjanmaan aluetoimipiste järjestävät Katso vielä! -valokuvanäyttelyyn.  Näyttelyyn kutsuttiin Pohjanmaalla asuvia tai pohjalaissyntyisiä valokuvaajia.

Tuomariston iloksi kutsuun vastasivat useat sekä ammatti- että harrastajakuvaajat ja myös kuvataitelijat. Teosten taso oli korkea ja kuvissa oli keskitytty näyttelyn kantavaan ajatukseen. Näyttelyhakuun osallistui 39 kuvaajaa yhteensä 108 valokuvateoksella, josta näyttelyyn mukaan valittiin 39 teosta 26 kuvaajalta.

Valinta oli vaikea. Kuvien joukosta puuttuivat miltei kokonaan kantaaottavat ja humoristiset kuvat, mutta pääsääntöisesti kuvat olivat teknisesti laadukkaita ja mietittyjä. Useissa teoksissa oli rauhallinen ja ulkoapäin tarkasteleva tunnelma, joka tuomariston mielestä kuvastaa nykyajan henkeä.  Raati pyrki rakentamaan valinnoillaan kolme eri kokonaisuutta, jotka keskustelevat sekä keskenään että itsenäisesti.

Valitut kuvaajat ovat (yhdellä tai useammalla kuvalla):
Stig Hägglund, Närpes
Aurora Johansson, Kokkola
Joona Riihinmäki, Seinäjoki
Jaakko Sorvisto, Espoo
Elina Luoma, Pori
Marko Myllyniemi, Koskenkorva
Janne Saarijärvi, Vaasa
Minna Herrala, Seinäjoki
Jukka Kontkanen, Lapua
Raimo Nieminen, Nurmo
Sirkka Franttila, Nurmo
Joni Virtanen, Kokkola
Petteri Kokkonen, Englanti
Jari Eklund, Kälviä
Nicklas Mattsson, Pietarsaari
Johanna Brådd, Vaasa
Katri Yli-Erkkilä, Seinäjoki
Sara Vertanen, Pietarsaari
Arimo Eklund, Liminka
Martin Karlsson, Vaasa
Tomi Ahola, Helsinki
Tiina Rinta-Rahko, Seinäjoki
Kimmo Aho, Turku
Jukka Tilus, Vantaa
Janne Kauranen, Vaasa
Lotta Djupsund, Vantaa

Katso vielä! -näyttelyalustaksi maalahtelainen puuseppä Jason Munnelly rakensi kolme laatikoista kasattua tornia. Ne aloittavat näyttelykierroksensa Vaasasta, jossa ne ovat esillä uimahallin kahviossa, kirjastossa ja kulttuurikahvila Ritzissä keskiviikkoon 2.12.2015 asti. Ensi vuonna näyttely jatkaa Kokkolan kautta Seinäjoelle ja lopulta toukokuussa Pohjanmaan valokuvakeskukseen Lapualle. Mahdollisuuksien mukaan Pohjanmaan valokuvakeskus kierrättää näyttelyä vielä muuallakin Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Aikataulujen tarkennuttua, voit tarkistaa ne Pohjanmaan valokuvakeskuksen verkkosivuilta osoitteesta www.pova.fi/katsoviela . Pova tiedottaa näyttelyn liikkeistä myös Facebook-sivuillaan ja uutiskirjeessään, joissa myös jatkossa tiedotetaan alan kilpailuista ja näyttelyistä.

Raati kiittää kaikkia teoksensa lähettäneitä ja toivottaa valokuvauksellista syksyä!

Pohjanmaan valokuvakeskus ja Taiteen edistämiskeskus Pohjanmaan aluetoimipiste

AVOIN KUTSU: KATSO VIELÄ! – VALOKUVANÄYTTELY

Pohjanmaan valokuvakeskus ja Taiteen edistämiskeskuksen Pohjanmaan aluetoimipiste järjestävät Katso vielä! -valokuvanäyttelyn. Kutsumme Pohjanmaalla asuvia tai pohjalaissyntyisiä valokuvaajia osallistumaan kiertävään yhteisnäyttelyyn.  Hakuaika on 17.8. – 30.9.2015. Valokuvien aihe on vapaa, mutta kuvaajia pyydetään perehtymään näyttelyn kantavaan ajatukseen.

Koska valokuvien tulva koko ajan vain kasvaa, on ihmisten vaikea enää nykyään pysähtyä kuvan äärelle. Aikaisemmin kuvien katselu oli suuri osa illanviettoja. 70-lukujen lapset istuivat hievahtamatta lattialla, kun diakaruselli pyöräytti aina uuden kuvan pimeän olohuoneen valkokankaalle. Kuvia katseltiin Viewmaster-kuvakiekoilta, sitä ennen stereokuvina ja erilaisista kuvien katselukaapeista.

Miten saisimme ihmiset taas pysähtymään ja keskittymään valokuvaan?

 

Katso vielä -näyttelyn kuvat ovat uniikkeja. Ne eivät ole esillä missään muualla maailmassa kuin kuvia katselevalle ihmiselle juuri sillä hetkellä. Esillepanotavasta johtuen kuvaa ei katso eikä sitä näe sillä hetkellä kukaan muu. Näin kuvan ja sen katsojan välille muodostuva hetki on ainutkertainen ja henkilökohtainen.

HAE MUKAAN NÄYTTELYYN OHEISELLA KAAVAKKEELLA.

NÄYTTELYN EHDOT
Lataa pdf-versiona

Osallistumisoikeus
Näyttelyyn osallistuvan kuvaajan tulee asua Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla tai Pohjanmaalla. Myös muualla asuvat pohjalaissyntyiset kuvaajat voivat osallistua.

Näyttelyyn osallistuminen
Näyttelyyn saa tarjota 1-3 kuvaa/kuvaaja. Teosten tulee olla aikaisemmin julkaisemattomia (näyttelyt, kirjat, lehdet tai muut painetut julkaisut). Näyttelyyn valittuja teoksia ei myöskään saa julkaista näyttelyn aikana. Näyttelyhakuun voi osallistua vain sähköisesti. Tarkemmat tiedot näyttelyalustasta selviävät yllä olevasta piirustuksesta.

Osallistuminen

Hakeminen tapahtuu osoitteessa www.pova.fi/katsoviela. Kuvatiedostot toimitetaan sivustolla olevan lomakkeen kautta sähköisessä muodossa. Hakuaika näyttelyyn on 17.8. – 30.9.2015. Myöhästyneitä valokuvia ei oteta mukaan jurytykseen. Lähettäessään kuvan jurytykseen, kuvaaja hyväksyy näyttelyn ehdot.

Kuvatiedosto
Jurytykseen toimitettavan matalaresoluutoisen kuvan koko tulee olla pidemmältä sivultaan 1600 px.  Tallenna kuva jpg-muodossa ja nimeä se ”sukunimi_etunimi_1.jpg, sukunimi_etunimi_2.jpg, sukunimi_etunimi_3.jpg”.  Alkuperäinen korkearesoluutioinen tiedosto (koko 20×30 cm, 300 dpi, sRGB väriavaruus) tulee toimittaa pyydettäessä. Jos kuva ei ole suhteessa 2:3, puuttuva kuva-ala tulee mustaksi.

Kuvaajan vastuu

Kuvien tulee olla osallistujan itsensä ottamia valokuvia. Kuvaajalla on oltava kuviin ja niiden julkaisemiseen täydet oikeudet. Kotirauhan tms. suojan piirissä kuvatuilta henkilöiltä on oltava lupa kuvan julkaisuun. Näyttely jää kokonaisuudessaan Pohjanmaan valokuvakeskuksen haltuun. Valokuvakeskuksella on oikeus pitää näyttelyä esillä ja kierrättää sitä myös jatkossa ilman erillistä korvausta.

Näyttelytoimikunta
Näyttelyyn pääsevät kuvat valitsee kuusi jäseninen näyttelytoimikunta. Näyttelytoimikunnan päätös on lopullinen.

Näyttely
Näyttelyn järjestäjät ottavat yhteyttä mukaan päässeisiin kuvaajiin viimeistään 30.10.2015. Kuvaajan tulee toimittaa suurempi tiedosto näyttelyn järjestäjälle. (Kts. Lisätiedot kohdasta kuvatiedosto). Näyttelytoimikunta ei käsittele kuvia vaan ne tulostetaan sellaisenaan diakuviksi. Näyttely kiertää Vaasassa, Kokkolassa ja Seinäjoella 2015-2016 vuoden vaihteessa julkisissa tiloissa, joihin on vapaa pääsy.

Järjestäjän vastuu ja oikeudet
Näyttelyyn valittujen ja valintaan lähetettyjen kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla. Järjestäjät eivät saa ilman kuvaajan lupaa muokata tai muuttaa kuvan sisältöä eikä rajausta. Järjestäjillä on oikeus tallentaa kuvat jurytystä ja sääntöjen mukaisia käyttötarkoituksia varten. Järjestäjillä ja tiedotusvälineillä on oikeus julkaista näyttelyyn valittuja kuvia ilman erillistä korvausta näyttelystä kertovien artikkeleiden yhteydessä sekä markkinoidessaan tapahtumaa niin sähköisissä kuin printtimedioissa. Näyttelyjärjestäjä vastaa Kuvastoon kuuluvien taiteilijoiden näyttelykorvauksista.

Lisätiedot
Tarvittaessa lisätietoja voit kysyä sähköpostitse info@pova.fi.