13 Apr Katso vielä! -valokuvanäyttely kotiutuu Lapualle

Pohjanmaan valokuvakeskus ja Taiteen edistämiskeskuksen Pohjanmaan aluetoimipiste järjestävät Katso vielä! -valokuvanäyttelyn, jonka ajatuksena on kannustaa ihmisiä pysähtymään hetkeksi valokuvan äärelle. Näyttelyssä jokainen katseluhetki on yksityinen ja ainutlaatuinen. 

Näyttely on kiertänyt kolmessa maakunnassa ja nyt se rantautuu Pohjanmaan valokuvakeskukseen Lapualle. Viime vuoden lopulla näyttelykiertue alkoi Vaasasta ja jatkui vuoden vaihteen jälkeen Seinäjoen kautta Kokkolaan. Nyt Katso vielä! -valokuvanäyttely on esillä valokuvakeskuksessa 27.4. – 21.5.2016.

Taiteen edistämiskeskuksen kanssa yhteistyössä tehty näyttely siirtyy Pohjanmaan valokuvakeskuksen hallittavaksi. Sillä onkin toiveenaan saada kierrätettyä näyttelyä vielä muuallakin Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan kunnissa ja kaupungeissa.

Näyttelyn taustaa
Alkusyksystä näyttelyyn kutsuttiin Pohjanmaalla asuvia tai pohjalaissyntyisiä valokuvaajia. Tuomariston iloksi kutsuun vastasivat useat sekä ammatti- että harrastajakuvaajat ja myös kuvataitelijat. Teosten taso oli korkea ja kuvissa oli keskitytty näyttelyn kantavaan ajatukseen. Näyttelyhakuun osallistui 39 kuvaajaa yhteensä 108 valokuvateoksella, josta näyttelyyn mukaan valittiin 39 teosta 26 kuvaajalta.

Valinta oli vaikea. Kuvien joukosta puuttuivat miltei kokonaan kantaaottavat ja humoristiset kuvat, mutta pääsääntöisesti kuvat olivat teknisesti laadukkaita ja mietittyjä. Useissa teoksissa oli rauhallinen ja ulkoapäin tarkasteleva tunnelma, joka tuomariston mielestä kuvastaa nykyajan henkeä.  Raati pyrki rakentamaan valinnoillaan kolme eri kokonaisuutta, jotka keskustelevat sekä keskenään että itsenäisesti.

Katso vielä! -näyttelyalustaksi maalahtelainen puuseppä Jason Munnelly rakensi kolme laatikoista kasattua tornia. Lisää Katso vielä! -näyttelyn taustasta ja liikkeistä voit lukea http://www.pova.fi/katsoviela

Näyttelyssä mukana olevat kuvaajat:

Stig Hägglund, Närpes
Aurora Johansson, Kokkola
Joona Riihinmäki, Seinäjoki
Jaakko Sorvisto, Espoo
Elina Luoma, Pori
Marko Myllyniemi, Koskenkorva
Janne Saarijärvi, Vaasa
Minna Herrala, Seinäjoki
Jukka Kontkanen, Lapua
Raimo Nieminen, Nurmo
Sirkka Franttila, Nurmo
Joni Virtanen, Kokkola
Petteri Kokkonen, Englanti
Jari Eklund, Kälviä
Nicklas Mattsson, Pietarsaari
Johanna Brådd, Vaasa
Katri Yli-Erkkilä, Seinäjoki
Sara Vertanen, Pietarsaari
Arimo Eklund, Liminka
Martin Karlsson, Vaasa
Tomi Ahola, Helsinki
Tiina Rinta-Rahko, Seinäjoki
Kimmo Aho, Turku
Jukka Tilus, Vantaa
Janne Kauranen, Vaasa
Lotta Djupsund, Vantaa

Tags: