Katseen konsulttien mentorointiviikonloppu 27.-28.6.2020

04 Jun Katseen konsulttien mentorointiviikonloppu 27.-28.6.2020Katseen konsultit järjestää POVA:n kutsumana pienryhmätoimintaan perustavan kaksipäiväisen kurssin Lapualla. Keskiössä on kurssilaisten oma valokuvallinen työskentely.

Kurssilla keskitytään kunkin osallistujan meneillään olevan projektin pohtimiseen ja hiomiseen, toisin sanoen taiteellisen projektin eteenpäin puskemiseen.

Kurssin aika käydään läpi, miten taiteilija voi tekstillistää / kielellistää työskentelyään. Päivän aikana pohditaan myös kunkin osallistujan projektiin liittyviä laajempia valokuvallisia määrityksiä ja viittauksia, sekä projektin teemakohtaisia ​​yhteyksiä muihin samankaltaisiin hankkeisiin ja käyttäjiin.

Kurssin keskeinen menetelmä on ryhmäkeskustelussa, jossa vuorotellen nostetaan kunkin kurssilaisen hanke tarkastelun keskiöön.

Tule työpajaan kehittämään itseäsi ja ilmaisuasi!

Katseen konsultit

Katseen konsultit kahdessa suhteessa kansainvälisen tunnelman valokuvataiteilija Harri Pälvirannan ja Jari Silomäen yritys jakaa taiteen tekemisessä kertynyttä asiantuntijatietoa. Katseen konsultit kouluttaa, mentoroida, järjestää mahdollisuuksia, toisin sanoen tarjota paikan ja ajan kehittää vanhaa ja oppia uutta.
Harri Pälviranta  (s. 1971) helsinkiläinen valokuvataiteilija. Taiteessaan hän on pääasiassa käsitellyt väkivaltaan ja mieheyteen liittyviä aiheita. Pälvirannan teoksia on olemassa esillä pitkälti yli sadassa näyttelyssä 25 eri maassa. Taiteen tekemisen ohessa ja lomassa hänet tutkijana: Pälvirannan tutkimusintressit voivat olla valokuvallisen dokumentaarisuuden, väkivallan, kuvan etiikan ja valokuvauspalvelujen vastaanottajien tematiikkoihin.

Pälviranta on toiminut valokuvataiteilijana, kirjoittanut valokuvasta ja työskennellyt kuraattorina ja valokuvakriitikkona vuodesta 2000. Hän on luennoinut ja opettanut valokuvaan ja tutkimukseen liittyviä asioita mm. Aalto-yliopistossa, Lapin yliopistossa, Tampereen yliopistossa, Turun taideakatemiassa ja Lahden muotoiluinstituutissa. Hän on valmistunut taiteen tohtoriksi Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta (2012), filosofian maisteriksi Turun yliopiston mediatutkimuksen oppiaineesta (2005) ja Turun taideakatemiasta (2000).

Lisää  Harrista

Jari Silomäki  (s. 1975) helsinkiläinen valokuvataiteilija. Työssään hän on keskittynyt kokeelliseen dokumentaariseen valokuvaan, jos hänellä on mahdollisuus löytää yhteiskunnan asemesta odotuksia ja epäonnistumista.

Silomäen teoksia on olemassa esillä lukuisissa näyttelyissä ympäri maailmaa vuodesta 1996 lähtien mm. PS1 / MoMa, New York; Nykytaiteen museo Australia, Sydney; Kulturhuset, Tukholma; Ludwigin nykytaiteen museo, Budapest.

Silomäki on valmistunut valokuvaajaksi Turun taideakatemiasta 2001 ja Taiteen Maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta 2006. Hän suorittaa parhaillaan jatko-opintoja Aalto-yliopistossa. Tutkimuskohteena on  henkilöohjaus dokumentaarisessa valokuvassa sekä näyttelijäohjaus lavastetussa valokuvassa.  Tästä päästä hänelle myös luennoinut ja pitänyt kursseja eri taideoppilaitoksissa, mm. Aalto-yliopistossa, Kuvataideakatemiassa ja Turun taideakatemiassa.

Lisää  Jarista

Kurssitiedot

Ilmoittaudu:  info@pova.fi
Hinta: 80e
Paikka: Kulttuurikeskus Vanha Paukku, Lapua
Ajankohta: 27.-28.6.2020
klo 10:00 – 17:00
Kouluttajat: Harri Pälviranta ja Jari Silomäki
 
Tarkemmat tiedot kurssista ja maksusta osallistujat saavat sähköpostiin.
Ilmoittautuminen on sitova.