Esittely

Pohjanmaan valokuvakeskus POVA on toiminut jo 20 vuoden ajan. Valokuvakeskuksen pääpainona on esitellä valokuvataidetta Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla ja tuoda esiin alueensa valokuvataiteilijoita. POVAlla on galleria Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa Lapualla ja toista suunnitellaan Vetelin Taidekartanoon.

Lapualla sijaitsevassa 38 neliömetrin galleriassa järjestetään noin 10 yhdistyksen hallituksen valitsemaa näyttelyä vuosittain. Näyttelyjen aiheet vaihtelevat perinteisemmästä nykypäivän valokuvataiteeseen. Kaksi kertaa vuodessa POVAlla on käytössään myös naapurigalleriatila, Patruunagalleria, mikä mahdollistaa laajempien näyttelykokonaisuuksien järjestämisen.

Valokuvakeskus perustettiin valokuvauksen tunnetuksi tekemiseen Pohjanmaan kolmen maakunnan alueella.

Valokuvakeskus järjestää erilaisia luentotilaisuuksia, tapahtumia, kilpailuja ja kursseja. Joka vuosi POVA järjestää esimerkiksi Lakeuden Laajakuvafestivaalin, valokuvaan painottuvan tapahtuman eri teemoilla. 

Muiden kulttuurialan toimijoiden lisäksi POVA tekee läheistä yhteistyötä Lapualla sijaitsevan Vanhan Paukun Taiteilijaresidenssin kanssa.

Koulutuksia ja jäsenistöään varten POVAlla on käytössään pimiö Kulttuurikeskus Vanhan Paukun tiloissa.